Balkon aan de Maas

 

Gemaal Gansoyen maakt deel uit van het rijksmonument Bovenlandse Sluis, een kruispunt van twee waterwegen. Het gemaal heeft de functie overgenomen van het stoomgemaal dat ooit aan de andere zijde van de Bovenlandse Sluis stond en dienst deed van 1898 tot 1963.

 

Blom en Moors ontwierp een balkon boven de uitstroomplek waar passanten prachtig uitzicht hebben over de rivier en haar oevers. Via betonnen platen die in de groene dijk zijn gelegd bereikt men het balkon. Hier kan men leunend op de houten balustrade het opgepompte water onder de voeten zien doorstromen. 

In diezelfde vloer zijn woorden zichtbaar die kijkers bewust maken van de historie van de plek.

 

De realisatie van het Balkon aan de Maas is afgerond in het voorjaar van 2015. 

 

 

www.blom-moors.nl -> Balkon aan de Maas

Project

   Balkon aan de Maas

 

Locatie

   Gemaal Gansoyen

   Waalwijk

 

Project bijdrage

   Technische tekeningen

 

Ontwerp

   Blom en Moors

 

Opdrachtgever

   Waterschap Aa en Maas

 

Jaar ontwerp

    2013-2014

 

Jaar realisatie

    2015