mei 10, 2020
Ze vliegt af en aan met bouwmateriaal, bereid het huisje voor en wanneer de jongen er zijn verzorgt ze haar kroost. Moeder pimpelmees is er maar druk mee. Ze zal tussen de 7 en 13 eieren leggen waar ze dan gemiddeld 14 dagen op zit te broeden. Daarna zitten de jongen zo’n 20 dagen op het nest en als ze eenmaal zijn uitgevlogen voeren de ouders ze nog 2 tot 3 weken.

Openbare ruimte · april 10, 2020
De ene voet voor de andere. Zo kom ik nu een uurtje per dag door. We blijven met zijn alle meer thuis maar hebben toch de behoefte om even ‘uit’ te gaan. Er viel mij ook iets op tijdens deze wandeltochten, er zijn wel erg weinig wilde bloemen te vinden onderweg.

Openbare ruimte · augustus 06, 2019
Als ik met mijn schoonbroer naar buiten ga zou hij het liefst elke 10 meter willen blijven staan om te bekijken hoe het gaat met de natuur. Is er genoeg diversiteit aan planten, trekt het genoeg insecten aan en hoe wordt het onderhouden?

Openbare ruimte · juli 30, 2019
Regelmatig loop ik een rondje door ons dorp. Gewoon om even in beweging te zijn, buiten te komen en de buurt beter te leren kennen. Nu zag ik in mijn ooghoek ineens iets verschijnen.

Openbare ruimte · juli 22, 2019
"Hallo, mag ik jullie iets vragen? Ik weet niet meer waar ik woon!" We lopen 's avonds na het eten nog even een ommetje door het dorp als we een vrouw horen roepen vanaf de overkant van de straat.

Ontmoet en inspireer · juli 15, 2019
Een andere invalshoek tijdens een kopje koffie