· 

Rotterdam

Na een onverwacht lange treinreis stap ik uit in Rotterdam. Een stad die voor mij niet heel bekend voor komt. Ik voel me er altijd wat verdwaald en klein in zo'n grote wereld stad. Ik word meteen opgeslokt in een bewegelijke stroom aan mensen die heel gericht over de markt lopen. Ondertussen ben ik opzoek naar een herkenningspunt om de afgesproken locatie te vinden.

koffie

Een vertrouwd gezicht zie ik zitten werkend achter haar laptop. We hebben afgesproken voor een gesprek omdat ik behoefte had aan een andere invalshoek richting mijn werkzaamheden. Ik wil graag snel van start, iets te snel volgens Julia. En ze heeft gelijk, eerst bij het begin beginnen. Ze geeft tips om mee aan de slag te gaan en inspireert om vol enthousiasme er weer in te springen. Ik begin dan wel met kleinere stappen maar dat geeft uiteindelijk meer resultaat. We spreken af om over een aantal maanden weer samen te spreken over de vorderingen. Dat vind ik een fijne gedachtegang, iemand van buitenaf af en toe laat weten wat ze er van vind. En niet zomaar iemand maar iemand die daar oog voor heeft en dat tijdens een kopje koffie onder woorden weet te brengen.

 

De weg terug neem ik een andere route naar het station, gewoon mijn neus achterna. En wat is Rotterdam mij toch nog vreemd. Grote strakke gebouwen lijken de omgeving haast te verkleinen. De volgende keer neem ik wat meer tijd zodat ik deze, in mijn ogen, vervreemde stad wat meer kan gaan ontdekken.

Reactie schrijven

Commentaren: 0