· 

Tijd vrij maken

Juli

Een nieuwe maand een nieuw seizoen en voor mij het moment voor een frisse start. Ik heb mezelf deze deadline gegeven omdat ik heel goed ben in dingen uitstellen, vooral op het moment dat ze definitief worden. Een datum neerzetten in mijn agenda leek me een goede eerste stap, een start om weer meer zichtbaar te worden en actie te gaan ondernemen.

De afgelopen twee jaar stond mijn zzp werk op de achtergrond. Af en toe had ik een opdracht of hielp ik ergens aan mee, maar daarnaast werkte ik 4 dagen en begon ik er een bbl opleiding naast. Nu deze opleiding bijna afgerond is kwam de vraag op het werk of ik nu fulltime wilde gaan staan in de winkel. Met het stellen van die vraag werd het voor mij meteen weer duidelijk, ik wil meer tijd in mijn eigen bedrijf gaan stoppen zodat ik daarin kan gaan groeien. Ik werkte achter de schermen aan het vernieuwen van de website, het schrijven van teksten en het nadenken over waar ik met mijn bedrijf voor wil staan.

Het oude ritme

Nu is het zo ver en val ik toch stiekem weer in een oud ritme, de lange to do lijst met dagelijkse klusjes voorrang geven. Moest ik niet nog een was draaien, een back up maken, een notule typen, de autogarage bellen, die baan uitgroei van mijn haar verven en oma een kaartje sturen? Zo veel makkelijkere klussen dan starten met mijn bedrijf te laten groeien. Aan de andere kant kan ik niet wachten totdat het meer vorm krijgt, maar ik moet geduld hebben. Elk klein stapje helpt op weg naar het grotere doel. En niet te vergeten plezier te maken onderweg. Dus ik begin gewoon met het schrijven van dit stuk, het maken van een bijpassend instagram bericht, en hop ik ben al wat meer zichtbaar!

Tijd

De komende 3 weken val ik in voor een collega die op vakantie is dus gaat er een dagje af van mijn eigen tijd, nog meer uitdaging om tijd vrij te maken. De eerste stappen om alles weer in gang te zetten ga ik maken en dan gaat bij mij de creativiteit ook meer stromen. Ik heb energie genoeg verzameld om bezig te gaan, heeft er alleen iemand tips om handiger om te gaan met de tijd? De dagen lijken nu gewoon te kort.

Reactie schrijven

Commentaren: 0